Hulahoppról

HULAHOPP - HOOP DANCE

kollazsok9-003

dscn0030Sokan hiszik azt, hogy nekik ez nem menne, nem forogna a karika, pedig ez nem így van! Az emberek ősídők óta pörgetik, a hulahopp történelméről itt olvashatsz.
A tapasztalatom az, hogy ügyesebbek az emberek, mint ahogy gondolják! Kortól és nemtől függetlenül mindenkinek ajánlom ezt a sporteszközt, aki kedvet érez hozzá. Semmilyen előképzettséget nem igényel! Tapasztalataim szerint azok, akik testnevelés órán alul teljesítenek, ugyanúgy érnek el benne sikereket, mint az ügyesek!

dscn9878Ez egy igazi látványsport, mely nagy tömegeket is képes megmozgatni. Gyerekek, nők, férfiak, anyukák, apukák, nagymamák, nagypapák művelik szerte a világon. Ugyanis már nem csak a derékon foroghat a karika! Több irányzata is van, ezért képes több generációt is lefoglalni. A jó hulahoppkarikáról itt olvashatsz.

Fontos megjegyezni, hogy mindenki a saját személyiségét, mozgáskultúráját viszi bele a mozdulatokba, ettől lesz egyedi!

 

A pasik pasisan, a nők csajosan, a gyerekek pedig édesen bánnak a hulahoppkarikával.

 

Nézzünk rá néhány példát:

Itt a 10 év körüli fiú tanítványaim adnak elő egy hulahopp produkciót

Barátnőmmel én is színpadra álltam

 

Egy férfi, aki 2 karikával nyűgöz le bennünket

Tradicionális indiántánc karikákkal, egy cirkuszi produkcióban

Rachael, aki nem ismer lehetetlent

 

dscn0147

Mint a fenti videókból láthattad, zenére, táncos mozdulatokkal megtűzdelve, a hulahoppkarika tokától bokáig pöröghet, rengeteg látványos ügyességi elemmel tarkítva. Hihetetlen, de táncolhat a karika derékon, csípőn, combon, térden, térd alatt, bokán, egy lábon, mellkason, vállon, vállcsúcson, kézfejen, tenyéren, csuklón, karon, könyökön, felkaron, nyakon, fejen, na és persze a levegőben. Vagyis mindenhol, de még a testen kívül is. Vannak, akik az orrukon is tudják pörgetni, de tényleg.

dscn9859A hulahoppkarika pörgetése teljesen átmozgatja a test összes izmát. Élettani hatásairól itt olvashatsz bővebben.

Rengeteg mozgásforma létezik, az egyszerűtől egészen a profi szintig. Az ügyességi elemek szépen egymásra épülnek, melyeket mindig gyakorlással lehet tovább fejleszteni. Egyik előnye, hogy az ember könnyen belefeledkezik a mozgásba, és észre sem veszi, hogy mennyit mozgott.

Célul tűztem ki a Hulahopp - Hoop Dance népszerűsítését.

 

 

dscn9892Ezért indítottam el 2016 nyarán a Tanulj ingyen hulahoppozni a Margitszigeten nevű programsorozatot. Itt lehet csatlakozni: Tanulj ingyen hulahoppozni

Ősszel, már több nagy sporteseményen is népszerűsítettem, és tanítottam meg hulahoppozni az érdeklődőket. Erről itt lehetett olvasni.  Mint például a Coca-Cola Családi Mozgásfesztiválon, Nagy Sportágválasztón és a Fitparádén. Ezeken a nagy rendezvényeken rengeteg ember ismerte meg, és fedezte fel a hulahoppozás örömét.

14352037_1184921348196598_6522599074227626216_oMint ahogy írtam, nem csak a nőknek való. Világ- és olimpiai bajnokaink Katus Attila és Kiss Gergely is beállt hulahoppozni, és nagyon pasisan pörgették a karikákat.

Látod milyen ügyesek? Gyere, és próbáld ki Te is! 🙂

 

Amennyiben tetszett a cikk, kérlek oszd meg, hogy mások érdeklődését is felkelthesse. Köszönöm!

Nagy Éva Tünde

A fotók a cikkben szóló rendezvényeken készültek