Rólam

Rólam

rolamNagy Éva Tünde a nevem, és a mozgás szerelmese vagyok. A mozgás engem kikapcsol, ellazít. Mióta az eszemet tudom, mindig sportoltam, és táncolni jártam (művészi torna, görkori, kézilabda, karate, ping-pong, bicikli, futás, aerobik, falmászás, hulahopp, néptánc, jazz balett, akrobatikus rock and roll).  A tömegsportok lelkes rajongója vagyok, és érzek magamban egy adag társadalmi elhivatottságot, hogy megmozgassam az embereket.

Mint minden kislány, természetesen én is ügyesen pörgettem gyerekként a hulahoppkarikát. Aztán 16 évesen, Miskolcon indultam egy hulahoppversenyen, amit megnyertem! Nagyon örültem a sikeremnek, de őszintén szólva, a hulahoppozás, nem volt meghatározó eleme az életemnek. Gyerekeimet is megtanítottam hulahoppozni, de akkor még nem ébredt fel bennem a vágy, hogy komolyabban foglalkozzak vele. Így az eszköz, megkezdte "csipkerózsika álmát".

tortenelemNem is olyan rég, egy artista barátnőm hívta fel a figyelmemet a megújult hulahoppra. Kipróbáltam, és azonnal magával ragadott az érzés, hogy ez milyen jó! Azonnal karikákat vásároltam, és elkezdtem a nappaliban gyakorolni.

Az interneten hatalmas tudásanyag halmozódott fel a hulahoppról, ami bárki számára elérhető. Autodidakta módon kezdtem el tanulni, és lépésről lépésre egyre nagyobb tudásra tettem szert. Ma már rengeteg ügyességi elemet tudok, és én magam is találtam ki újakat. Egyszer elkezdtem összeírni, de 110-nél abbahagytam, mert rájöttem, hogy még mindig rengeteg van. A hulahoppozás engem teljesen elvarázsolt, és a magamon megtapasztalt pozitív élettani hatások miatt kezdtem el vele komolyan foglalkozni. Tokától bokáig végigmasszíroztatom magam a karikával. Fokozza a vérkeringést, úgy mozgatja át a testet, hogy közben nem terheli az ízületeket, pörgeti az anyagcserét, stb. Magam is meglepődtem, hogy milyen gyorsan lehet benne fejlődni.

Mikor tudásomat megmutattam a barátaimnak, teljesen el voltak képedve. Nem gondoltam  volna,  hogy ennyire lenyűgözöm őket. Most drukkolnak, hogy sikerüljön a célom. Ami nem más, mint széles körben népszerűsíteni a hulahoppkarikát. Úgy gondoltam, hogy ezt érdemes másokkal is megismertetni és megszerettetni.

Ezért indítottam a Tanulj ingyen hulahoppozni a Margitszigeten nevű programsorozatomat, ahol sok ember ismerkedhetett meg vele.

dscn0087A X. kerületi Éltes Mátyás Általános Iskolában dolgozom, ahová hiperaktív gyerekek járnak. 95%-a fiú. Itt különösen fontos a mozgás, a szabadidő hasznos eltöltése, hogy sikerélményhez jussanak. A hulahoppozás ráébreszti őket, hogy mennyire ügyesek, és ezzel nő az önbizalmuk.  Itt működtetek egy hulahopp szakkört, a gyerekek nagyon lelkesek. A srácokkal rendszeresen fellépünk a Budapesti Nagy Sportágválasztó színpadán, ahol nagy sikerünk volt.

Meggyőződésem, hogy ezt a sportot a gyerekektől kezdve a nyugdíjasokig, mindenki űzheti. Célom, hogy minél több emberrel megismertessem és megszerettessem.  Tévedés azt hinni, hogy ez csak a kislányok és a nők sportja. Rengeteg férfi követője is van, akik nagyon pasisan bánnak a karikával, hisz mindenki a saját egyéniségét adja hozzá.

dscn9892-001Meghívást kaptam a Coca-Cola Testébresztő Családi Mozgásfesztiválra és a Budapesti Nagy Sportágválasztóra, hogy népszerűsítsem a hulahoppot. Rengeteg ember volt kíváncsi,  jó érzés volt azt a sok érdeklődőt megmozgatni, megtanítani karikázni. Világbajnok sportolók is pörgették a karikát, mint pédául Kiss Gergely vízilabdázónk, és Katus Attila.

A Hegyvidéki Fitparádé keretében volt egy hulahopp-verseny, ahol többen is megmérettethették magukat. Itt az én vezetésemmel lett levezényelve a viadal, ahol korcsoportonként hírdettem nyertest.

Remélem, hogy sikerült felkeltenem az érdeklődésedet, és csatlakozol hozzánk! Talán egyszer még ki is próbálod. De ha véletlenül hulahoppos vagy, akkor se késlekedj, csatlakozz hozzánk a facebookon, ismerkedjünk meg. A csoport neve: Tanulj ingyen hulahoppozni

Amennyiben tetszett a cikk, kérlek oszd meg, hogy mások érdeklődését is felkelthesse. Köszönöm!

Nagy Éva Tünde

sportági képviselő